Nice to know

Veelgestelde vragen

Als je overweegt een opleiding of training te volgen heb je misschien veel vragen. Om je alvast op weg te helpen hebben we de antwoorden op veelgestelde vragen voor je op een rij gezet.

Minimaal mbo-4. Gewenst is hbo werk- en denkniveau. Zie ook vraag 3.

Ja, dat kan inderdaad. Als je assessment voldoet aan bepaalde criteria, dan wordt je toegelaten tot de opleiding. Overleg jouw assessmentrapportage met Elan Training, wij toetsen of dit voldoet.

Dé Nova Learning verzorgt voor Elan Training de assessments. Middels een niveau-assessment wordt aangetoond dat je over het vereiste toelatingsniveau mbo-4 beschikt. Een niveau-assessment kan ook ingezet worden om aan te tonen dat je het vereiste hbo-niveau voor het NOLOC register voor jobcoaches hebt. Over de kosten en inhoud van het niveau-assessment kun je bij ons informatie opvragen.

Het is niet mogelijk om voor de Jobcoachopleiding (open inschrijving) vrijstelling te krijgen. Elan Training werkt bewust met vaste leergroepen passend bij het onderwijsconcept van ervaringsleren. Bovendien dekt het programma de vereiste eindtermen van de NOLOC, waardoor het programma compleet en al zo compact mogelijk is. Voor incompany opleidingen bestaat de mogelijkheid om een korter traject te doen als groep, maar dat is enkel als er sprake is van een team medewerkers dat voldoet aan zwaardere instroomeisen.

De Jobcoachopleiding is erkend door NOLOC, Nederlandse Vereniging voor Support (NVS) en Hobéon.

Nee, je bent als Jobcoach niet verplicht om je te registreren in het beroepsregister. Het kan meerwaarde hebben om je te profileren en sommige werkgevers of opdrachtgevers kunnen ernaar vragen.

De belangrijkste voorwaarden zijn: een erkende opleiding tot Jobcoach, een afgeronde hbo-opleiding of een assessment waaruit dit niveau blijkt en tenminste 1400 uur werkervaring als Jobcoach. Zie verder de site van NOLOC hierover: www.noloc.nl/noloc-erkend-jobcoach

Neem gerust contact op

Blijf niet met vragen zitten

Bij Elan Training houden we van persoonlijk contact. Daar kan geen website of brief tegenop. En hoewel we ons best doen om je via onze website, social media of nieuwsbrief vooraf zo goed mogelijk van informatie te voorzien, kunnen we ons voorstellen dat je toch nog met vragen zit nadat je alles over ons gelezen hebt. Neem in dat geval altijd vrijblijvend contact met ons op! Buiten de informatie op de website hebben we vaak nog verdiepende folders over de opleidingen en trainingen, maar we leggen het even graag persoonlijk aan je uit.

Vragen?

Neem contact met
ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Elan Training draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders