Onze werkwijze - Elan Training

Praktijkgerichte aanpak

Onze werkwijze

Elan Training biedt verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van Werk en Inkomen. Gezamenlijk groeien, als team of als organisatie is daarin een belangrijk doel.

We bieden trainingen en opleidingen van gecertificeerd Jobcoach op hbo-niveau tot verdiepingstraining op de Wet Verbetering Poortwachter. In alle gevallen is er veel aandacht voor grondhouding en vaardigheden, zoals zelfkennis en inzicht in eigen handelen, improvisatievermogen en volharding.

 

Nooit uitgeleerd

Blijven ontwikkelen

Onze opleidingen en trainingen zijn praktisch en doelgericht. Dat betekent dat je casuïstiek en ervaring uit je eigen praktijk inbrengt voor oefening en dat je met jouw leergroep binnen en buiten aan de slag gaat met creatieve activiteiten. Er is uiteraard veel aandacht voor basiskennis, maar zeker ook voor communicatie, reflectie, werkhouding en attitude omdat we jouw persoonlijke groei en ontwikkeling minstens zo belangrijk vinden in de rol van jobcoach of loopbaancoach. De leergroep wordt een belangrijke uitbreiding op jouw netwerk van kennis en expertise, waar je ook na de opleiding nog op terug kunt vallen.

Omdat praktijkervaring een belangrijk aspect is in onze opleidingen, moet je naast je opleiding bij Elan Training werkzaam zijn in een organisatie waar je deze werkervaring kan opdoen. Als dat nog niet het geval is combineer je de opleiding met stage in een passende organisatie. Zonder ‘vlieguren’ mogen wij namelijk niet certificeren. Natuurlijk denken we graag mee in de mogelijkheden als je twijfelt of dit past in jouw situatie.

De basis

Supported Employment Methodiek

Na je opleiding of training bij Elan Training kan jij, bijvoorbeeld als jobcoach of loopbaancoach, een ondersteunende en faciliterende rol hebben bij de begeleiding van mensen op, van of naar een werkplek waardoor zij in eigen regie kunnen deelnemen aan onze arbeidsmarkt. De Supported Employment Methodiek die wij hanteren houdt namelijk in dat je leert om mensen te begeleiden in het zelf uitvoeren en behouden van werk, door uit te gaan van hun mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Wij bieden je de juiste coachings- en ondersteuningselementen en voldoende kennis over wet- en regelgeving om mensen (al dan niet met afstand tot de arbeidsmarkt) te ondersteunen en begeleiden tot of zodat ze het zelf kunnen.

Vragen?

Neem contact met
ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Elan Training draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders